السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كيفكم أعضـــــــــــــــــــــــــــــاء؟
شخباركم؟
حبيت نعمل موسوعه واسعه لوصفات تكون سهله وبسيطة على الكل يعني يقدروا البنوتات يعملوها ف البيت بس بمشاهدة هالوصفه .. المطلوب إضافة وصفه في الموضوع ولو تكون بالصور أفضل ..
تماااااااااااااااااااااااااااااااااااااام
وهذي أول وصفه مني ..
((طريقة تحضير معكرونه بالباشميل))
نبداء بسم اللة
المقادير
للحم مفروم علي حسب الرغبة
كسبر اخضر مفروم وبقدونس
وبصل مفروم
وقليل من التوم
وطماطم معجون حوالي ملعقة ونصف علي حسب الرغبة
وقليل من البهار(فلفل احمر _بزار_فلفل اسود_وقليل من القرفة المرحية _ملح)
مكرونة سبيكة مسلوقة
مقادير الباشميل
حوالي كوب حليب سائل
2ملاعق دقيق
2ملاعق اكبار زبدة
ملح
ربع ملعقة جوز الطيب
4قطع جبنة شرائح
والمقاديرعلي حسب المقدار الي انت امسويها
يعني ازيد وينقص
وهدا المقدار
لي ربع كيلو مكرونة ناقص شوية
الطريقة
اول شيء انحضر الكيمة
نضع البصل حت يدبل في الزيت الساخن في مقلاءتم نضيف علية اللحمةالمفرومة ونتركها حت تنشف منها الماء قليل ويتغير لونها تم نضيف الطماطم المعجون والبهار
ونتركها حت ينضج اللحم تم نضيف عليها التوم والكسبر والمعدنوس المفروم تم نشيلها من علي النار مباشرة
مانترك المعدنوس والكسبر يدبل انحطة بعد مانطفي الناروهدا شكلها بعد ماتصبح جاهرة وتكون مش ناشفة جدا بل تحتوي علي نسبة من الصالصة احلي في الطعم
طريقة تحضير الباشميل
نضع الزبدة علي النار في طنجرة ونتركها حت تسيح
تم نضيف مقدار الدقيق ونحرك بي سرعة
تم نضيف مقدار الحليب ونحرك بي سرعة ولا نتوقف علي التحريك
تم نستمر في التحريك
حت يختر الخليط او يسمك
تم نيضف لة شرائح الجبن
بي التدريج ونضيف الملح في اخر
شيء
لان الجبن مالح
تم نحرك الجبن حيدوب ويندمج مع الخليط ويصبح متل الكريم وطعمة رهيب في الباشميل
وهدا شكلةبعد اضافت كل الجبن يصبح لونة متل الجبن برتفالي وسميك متل المهلبية
تم نضيف لة جوز الطيب ويصبح جاهز
تم نحضر المكرونة المسلوقة ونشفها من الماء
تم نحضر طاجين الفرن
ونضع قليل من كريمة الباشميل في الطاجين
تم نضع طبقة مكرونة مش كتير الي ان تغطي الطاجين
والمكرونة مانضيف معاها اي شيء تكون مسلوقة بس
تم نضيف فوق المكرونة قليل من الكريمة الباشميل شوية
تم نضع طبقة الكيمة اللحمةالمفرومة كلما كانت كمية كبيرة كل ماكانت احسن للحمة
تم نضع مرة اخري قليل من كريمة الباشمبل علي الللحمة المفرومة
تم نضيف طبقة اخري من المكرونة وما انكتر يدوب يطغطة اللحم بس
تم انغطيها بي الكامل بي طبقة سميكة من الباشميل
وكل ما كانت طبقة كريمة الباشميل كتيرة علي الوجة كانت احلي في الطعم والشكل
ولا نضع جبنة علي السطح كافي الان وضعنا في خلطة الباشميل ولان حت تنحرق عندما توضع في الفرن ويصبح شكلها مو حلو
تم ندخلها لي الفرن حت يتحمر الوجة
وهدا شكلها بعد مانخرجها من الفرن
ما احكيلكم علي البنة
تم نتركها شوية
تم نقصها وتقدم ساخنة
منقول